Onderhoud & Reparatie Voor alle merken

Bij Autobedrijf Roeleveld bent u aan het juiste adres voor kwalitatief onderhoud en reparatie van uw auto. Wij onderhouden en repareren alle auto’s volgens het boekje (fabrieksvoorschriften) ongeacht merk en leeftijd. Door regelmatig auto onderhoud uit te laten voeren voorkomt u autopech en bespaart u hierdoor kosten. Bovendien zorgt goed onderhoud ervoor dat u veilig kunt deelnemen aan het verkeer.

Tijdens een onderhoudsbeurt signaleren we zo goed mogelijk ‘wat eraan zit te komen’. Zo houd u grip op de kosten en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat u plotseling komt stil te staan.

Reparaties worden pas na overleg en met uw goedkeuring uitgevoerd, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Betrouwbaarheid en transparantie zijn binnen ons autobedrijf erg belangrijk. 

Grote- of kleine onderhoudsbeurt?

We spreken tegenwoordig niet meer van een grote- en kleine onderhoudsbeurt. Er wordt gekeken naar de gereden kilometers, fabrieksvoorschriften en de leeftijd van de auto. Aan de hand daarvan beoordeeld Autobedrijf Roeleveld de geschikte onderhoudsbeurt voor uw auto.

Het onderhoud aan moderne auto’s kun je indelen in vier categorieën:
 1. Vaste inspectie
  Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.
 2. Reparatie aan slijtagedelen
  Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.
 3. Tijd- of kilometergebonden vervanging
  Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.
 4. Onvoorziene reparatie
  Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.
Tips van de monteurs:

De intervallen van onderhoud zijn dan wel veel groter geworden, verbrandingsmotoren gebruiken echter altijd motorolie! Controleer het oliepeil dus zelf met enige regelmaat. Als het verversingsinterval 30.000 km is, moet vast en zeker tussendoor af en toe olie bijgevuld worden.

De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 millimeter, maar uit veiligheidsoverwegingen zijn ze bij twee millimeter echt aan vervanging toe! (Een winterband verliest zijn eigenschapen onder de 4 millimeter) Controleer één keer per maand de bandendruk (instructieboekje) om onnodige snelle slijtage te voorkomen. Let verder ook op scheurtjes en andere beschadigingen.

Als u deze controles liever door ons uit laat voeren staan wij graag voor u klaar. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de zomer en/of winter inspectie.

Waarom is het belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden?

Goed onderhoud zorgt ervoor dat de kans op autopech wordt verkleind en uw veiligheid wordt vergroot. Onze specialisten beschikken over de kennis, het gereedschap en A-merk onderdelen die nodig zijn om het onderhoud van uw auto zo goed mogelijk uit te voeren. Door minimaal één keer per jaar voor onderhoud naar de garage te gaan met uw auto voorkomt u onnodige schade aan uw auto en bespaart u geld.

HomeWerkplaatsOnderhoud & Reparatie